GRÆSK SALAT MED SKALOTTELØG




Tilberedningstid:
 25 min.
4 personer
 
 
Ingredienser:

1 skalotteløg
1 rød peber
2 blomme tomater
1⁄2 agurk
100 g feta
1⁄2 dl hvidvin eddike
11⁄2 dl olivenolie, ekstra jomfru
Friskkværnet salt og peber
 
Tilberedning:

Pil, halver og skær skalotteløg i fine ringe.
 
Del den røde peber i 4 kvarte, fjern frøene og skær derefter frugtkødet i tynde strimler.
 
Skyl tomaterne, fjern kronen og skær i små stykker.
 
Skyl agurken, skær den over i 2 i længderetningen og skær derefter i små klumper. Smulder fetaen.
 
Lav en dressing af vineddike og olivenolie: Bland lidt salt og peber med eddiken og tilsæt derefter olivenolie dråbevis.
 
Smag dressingen til med salt og peber.
 
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og tilsæt dressingen til sidst.
 
 
Anvendes til:
 
Du skal altid tilføje olie dråbevis til eddike, ellers vil dressingen ikke blandes som den skal.
 
Du skal også tilsætte salt til eddiken først da det hjælper til at binde olie og eddike.
 
 
Tips:
 
Feta er et græsk hvid, umoden ost, der oprindeligt er fremstillet ved anvendelse af fåre- eller gedemælk.
 
I dag fremstilles feta også af pasteuriseret komælk.


Denne opskrift bruger